• Voor Vinyasa yoga elke dindsdagavond: via de contactpagina van de website Grinta Vitality Lab. Je kan hen een bericht sturen, hen opbellen of gewoon bij hen langsgaan. Voor yin yoga, vinyasa yoga en meditatie elke zondag: via de webpagina "lidmaatschappen" bij Waer Waters.

  • Voor vinyasa yoga elke dinsdagavond om 19u15. Het uurrooster kan je raadplegen op de website van Grinta Vitality Lab. Voor yin yoga, vinyasa yoga en meditatie elke zondag bij Waer Waters. Het uurrooster vind je hier.

  • Voor vinyasa yoga elke dinsdagavond in Grinta Vitality Lab in Oostduinkerke (Hazebeekstraat 13, 8670 Oostduinkerke). Er zijn ruime, gratis parkings voorzien aan het gebouw. Voor yin yoga, vinyasa yoga en meditatie elke zondag bij Waer Waters (Rodenberg 21, 1702 Dilbeek). Ook hier is er een ruime, gratis parking.

  • Bij “tarieven” op de website van Grinta Vitality Lab vind je verschillende betaalformules voor volwassenen en jongeren. Van lidmaatschappen, beurtenkaarten tot dag- maand- en weekpassen. Contacteer Grinta Vitality Lab voor meer info. Daarnaast vind je op de webpagina "Lidmaatschappen" van Waer Waters meer info over hun tarieven. Contacteer hen voor meer info.

Groepslessen

  • Contacteer me via de pagina contact. U kan me een mail sturen, het contactformulier invullen of me opbellen voor meer informatie.

  • Contacteer me via de pagina contact. U kan me een mail sturen, het contactformulier invullen of me opbellen voor meer informatie.

  • De yogales vindt plaats in het bedrijf zelf. Je kijkt voor een opgeruimde, ruime zaal of een lege, niet benutte ruimte, zodat de yogales optimaal kan verlopen.

  • Het enige wat je moet voorzien is een opgeruimde, ruime zaal of een lege, propere ruimte met een maximum capaciteit aan 15 deelnemers. Daarnaast is comfortabele, sportieve kledij bij de deelnemers aan te raden. Het yogamateriaal breng ik zelf mee.

Bedrijfsyoga 

  • Yoga is minstens 5000 jaar geleden ontstaan in de Indus Vallei (India). Het is sterk verbonden met de hindoeïstische traditie alsook later in het boeddhisme. Het woord “yoga” is afgeleid van het woord “vui”, dat in het Sanskriet “verbinding” betekent. Yoga heeft dus als doel een connectie en evenwicht te vinden tussen hoe jij je voelt (lichaam), hoe je denkt (geest) en hoe je bent (ziel). De oorspronkelijke yogi’s uit het dal van de Indus observeerden de natuur en op grond daarvan ontwikkelden ze lichaamshoudingen. Vandaar dat zoveel yogatermen vernoemd zijn naar dieren en natuurfenomenen (downward dog, cobra, halve maan, berghouding…). Ze combineerden deze houdingen met meditatie en ademhalingsoefeningen die samen de basis vormden van de hedendaagse yogatraditie.

  • Kledij die voor jou comfortabel aanvoelt en waarin je vooral voldoende kan bewegen tijdens flow oefeningen en stretchings. Trainingsbroeken, leggings, losse linnen broeken zijn allemaal goede opties.

  • Het is een misconceptie dat yoga enkel voor lenige mensen is. Door de invloed van social media wordt yoga vaak geportretteerd als gymnastiek, terwijl yoga in essentie betekent dat je een verbinding aangaat met je lichaam en je innerlijke zelf. Je eigen grenzen opzoekend, maar deze niet overschrijdend. Elke houding kan ook aangepast worden. Yoga helpt je vooral om rust te vinden en hoe meer je yoga beoefent, hoe meer je lichaam zich zal openen en je dus vanzelf zal voelen dat je leniger wordt.

  • In tegenstelling tot wat velen denken, is yoga niet zweverig. Integendeel, yoga helpt je om meer te gronden en in verbinding te staan met jezelf. Aan de hand van een korte meditatie, ademhalingsoefeningen en een reeks yogahoudingen leer je om meer aanwezig te zijn in je lichaam, om meer te voelen en eventuele blokkades op te sporen.

  • Wanneer je voor het eerst yoga doet, raad ik je vooral aan om mild te zijn met jezelf. Het gaat om de ervaring en niet om presteren. We willen niets bereiken, enkel observeren wat jij op dat moment voelt en hoe je lichaam reageert bij de yogahoudingen, de ademhalingsoefeningen en een moment van ontspanning bij bijvoorbeeld een korte meditatie. De hamstrings, knieën, rug en polsen zijn vaak plaatsen waaraan aandacht besteed wordt in een yogales. Meld aan het begin van de les eventuele gezondheidsklachten, want voor elke houding zijn er aanpassingen mogelijk die voor jouw lichaam geschikt zijn. Je mag nooit pijn lijden. Onthou: your ego is not your amigo! Prestatiedrang en jezelf forceren horen niet thuis in een yogales.

  • Vooraleer je met eender welke vorm van beweging begint, raad ik je aan om eerst langs te gaan bij de huisdokter als je veel last hebt van fysieke klachten. Je dokter kan dan bepalen of yoga een goede optie is voor jouw situatie. Meld ook aan het begin van de les eventuele gezondheidsklachten, zodat de instructeur jou tips kan geven bij bepaalde houdingen. Yoga kan gaandeweg je klachten helpen verminderen, maar verwacht geen wonderen na slechts één yogales. Consistentie is hier belangrijk, luisterend naar je lichaam, mild bewegen met respect voor je eigen grenzen. Na verloop van tijd zal je het verschil merken.

  • Ook hier raad ik je aan om eerst je klachten te bespreken met je huisdokter. Samen kan er dan gekeken worden of yoga voor jou kan helpen. Mensen komen vaak yoga volgen om rust op te zoeken en los te breken van die typische “monkey mind” (gedachten die alle kanten op gaan). Door middel van yogahoudingen, meditatie en pranayama (ademhaling) leer je gaandeweg bepaalde overtuigingen die je over jezelf hebt los te laten en een betere verbinding aan te gaan met jezelf. In yoga leer je lief leven, observeren en stevig te gronden. Gaandeweg zal je een evolutie zien in hoe jij je voelt, zowel op als naast de mat.

Algemeen